Alla inlägg den 16 maj 2011

Av Emelie och Daniel - 16 maj 2011 08:59

I helgen har vi minsann vart duktiga!

Lördagen bjöd på regn nästan hela dagen så vi var också inomhus nästan hela dagen. Förutom en kort sväng ut då på eftermiddan då jag passade på att gräva upp gamla överväxta trädgårsplattor.

Bakade tekakor och rabarberpaj, fick aptrevligt besök av Mia & Tommy & Heffe, städade, bakade lite mer (pitabröd den här gången, rysligt gott!) mm.


På söndagen var vi ute hela dagen och pysslade med gården.

Gräset klipptes, det rensades vid trädgårdsplattorna, det såddes blommor, andra blommor planterades om, penseer planterades i urnor och de som inte fick plats grävdes ner i den stora rabatten istället..

Senare tog vi itu med en stor död syren och lite småbuskar. Först kapades dom ner, och jag fick sedan äran att med jättesekatören klippa av allt till lagoma eldningslängder. De tjockare grenarna fick jag ta till handsågen för att få av!

Vi höll på i flera timmar bara med syrenerna. Vilka vi sedan gjorde värsta brasan av i tunnan. Hela bostadsområdet var rökfyllt, heh.. :P


Daniel kockade, vi käkade. Han for över till sin mor. När han kom hem såg vi hockeyn. Stängde av strax efter 3-1 målet.. Blev inte superförvånade i morse när vi fick veta hur illa det egentligen gick för "oss" igår.. Nåja, det är ju bara hockey.


Idag har  jag jordens träningsverk i armarna! Efter plattuppgrävningen i lördags skulle ju alla plattorna flyttas också och för er som inte vet hur tunga trädgårdsplattor är; dom är TUNGA!

Tar man dessutom två åt gången så blir det ännu tyngre.. Ganska logiskt!

Sen allt sågande och sekatörshanterande i söndags verkar ha bidragit med sitt.


Gäddhänget känns som att det riktigt HÄNGER.. OBS, känns som!

All viktminskning har inneburit en del överskottshud (dock inte så mycket att det hänger) och det skulle inte vara helt fel att kunna fylla ut den med lite muskler istället.

Vilket inte direkt lär bli något problem om vi ska fortsätta så här hela sommaren :)


Nu ska vi gräva upp och flytta på några bärbuskar, sen ska vi kapa ner en del av körsbärs- och plommonträden också! (dom som inte mår så bra)

Presentation


Vilka är vi då?
Jo, vi är det helt perfekta lilla tvåmanna-teamet med framtidsvisioner som heter duga!

I augusti föll vi pladask för ett gammalt hus, inte så lite gammalt, byggåret var 1801, med ett ganska stort renoveringsbehov och med en helt...

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards