Alla inlägg under december 2010

Av Emelie och Daniel - 8 december 2010 15:34

Ja, vart är den där globala uppvärmningen nu då? Jag har då inte sett den iaf!

När drygt halva NOVEMBER (hallå i november ska det ju knappt va minusgrader!) hade en temp på under -15! Ja -20 också mellan varven. 3 dagars plåga i form av kyla avlöstes av EN ynklig liten dag med 8-10 minusgrader, för att det sedan skulle bli -20 i ett par dar igen, tillbaka till nån enstaka lite mildare dag osv..

Inte har vi nån snö heller.. Eller jo, pyttelite!

Missupfatta inte, för jag gillar vintern. SÅ LÄNGE INTE SNORET I NÄSAN FRYSER TILL IS BARA MAN STOPPAR HUVET UTANFÖR DÖRREN!

Jag gillar det där vita, att åka pulka, att få pälsa på sig (mycket hellre än att måsta klä av sig), att åka skoter och skotta ner sig i en snödriva nånstans, att kunna ha massor med värmeljus överallt.. Men inte behöver det väl vara polarkyla hela vintern igenom bara därför? Om det är så här nu, hur ska det då bli i januari?

Less nu ja..


Nä.. MER global uppvärmning hitåt tack!

Av Emelie och Daniel - 8 december 2010 10:53

Tänkte ta och visa den där tavlan som jag berättade om igår.

Otroligt skön är den med sina starka färger!

Daniel såg inte att det var vatten av något slag som rinner genom hela bilden. Men det tycker iaf jag att det ser ut som. Och dottern med!

Vad det än är den föreställer så passar den in perfekt i vårt vardagsrum! :)


 

Av Emelie och Daniel - 7 december 2010 09:33

Och det enda jag har lyckats åsdadkommit är 2 julklappar. Båda till dottern.. Börjar känna av stressen här :P

Till helgen blir det förhoppningsvis en tripp ner till birsta så vi får det där bortgjort.


Självaste julen verkar för en gångs skull bli lugn i år :)

Jul har (iaf för mig) bara inneburit magont, ångest och stress. Har tidigare haft mellan 2 och 3 olika ställen att besöka, med mat, surr, jultomte och massor med julklappar. Det brukar räcka med ett sånt ställe. Och slutligen landa hos sig själv och lite mer julklappsöppning. Det brukar oftast ha blivit så stressigt överallt att varken jag eller barnen i slutändan fått i oss någon direkt näring på hela dagen vilket också resulterar i att humöret landar på botten.


Men i år blir det andra bullar! Vi planerar att göra ett kort besök på förmiddagen och sedan åka hem. Hem till vårt eget, där vi vill skapa våra egna traditioner. Fixa det där med käket i lugn och ro (då vet man att barnen äter också)

Senare på kvällen verkar det som om min mamma, styvfar, lillebror och mormor kommer hit för att dela julkappar tsm med oss och tomten.

Det blir nog bäst så! :)


Det är svårt det där med julen. Självklart vill man träffa alla, men nån gång måste man inse att man inte riktigt räcker till till det.. Då är det bättre att vara lite egoist, tänka på vad som blir bäst för oss. 


Men vilket svammel det vart :P


Hur som helst.. Vi har börjat få det riktigt fint här nu :) Var och hämtade lite konst hos svärfar häromdan. Oljemålningar och lite av varje. Vi har dock bara fått upp en av dom tavlorna men oooh så snygg den är! Den heter vårkväll, går i röd/orange, och man kan inte riktigt bestämma sig för vad det är man ser på bilden. En himmel som brinner? vatten av något slag har jag bestämt att det är, och en massa hus på båda sidorna av det där vattnet. Men vad det är för hus är svårt att urskilja. Det kan vara ett bombat samhälle i lågor, eller kanske en liten by med nån industri, ruiner? Otroligt skön är den iaf, vad den än föreställer.

Ska ta en bild på den någon gång så ni får se! :)

Det har kommit upp andra tavlor och bilder på väggarna i vardagsrummet också. Och hyllor, och lite piffs. Riktigt fint! Väldigt stilrent, med lite personliga klickar lite här och var. Mycket svart, mycket vitt, och några riktigt starka färger som bryter av (oftast i nån röd ton). Kan det bli bättre eller? ;)


Idag är det kallt ute. Rysligt kallt! Sonen är hemma med en sjuhelsikes hosta.. Spännande, eller hur?


Det kommer snart att komma lite mer bilder, iaf på v-rummet! :)


Höll på att glömma. Måste ju tala om hur vi firade vår årsdag!

Klev upp ganska tidigt, åt frukost. Började rota runt lite bland det som skule packas upp. Ringde på en annons, vilket resulterade i en tripp till sollefteå. På vägen hem stannade vi till i Nyland hos vår fina fina vän Marina, på pepparkakor och kaffe! Sedan vidare hem till stan, gjorde dollarstore och konsum, och åkte hem. Daniel gjorde köttgryta (så gott!!) och sedan for vi tillbaka till nyland igen för att hämta upp barnen som varit borta hela dagen. 

Sen hem igen, daniel och barnen eldade lite i tunnan, jag plockade här inne. Pappa kom förbi. När pappa farit och barnen somnat hällde vi upp vatten i badkaret och tände massa ljus. Tänkte bada ett tag iaf, men proppen läkte.. Så kul var det med det. Satt man med hälen uppepå propen så rann det inte riktigt lika fort.

Trots att vi inte direkt ansträngde oss för att "fira" så blev det ändå en ganska mysig dag :)

Av Emelie och Daniel - 4 december 2010 17:11


En helg med välbehövlig vila.. Eller inte!

Det är så att idag har vi agerat flytthjälp. Från ena lgh som låg på 3:e våningen och till den andra som ligger på 2:a våningen.

Trodde ju i mitt dumma sinne att det inte var så mycket som skulle bäras och att det inte skulle ta nån direkt tid. Höh..

Vi har sprungit som några tok upp och ner i trapperna, burit så varenda led skulle kunnat hoppa ur (okej, liten överdrift).


Fy fanken vad trötta vi är nu! La omkull mig i ca 5 minuter på sängen efter käket (som förövrigt bestod av den numera obligatoriska lördagspizzan) för att vila en liten stund, men fick kliva upp då jag insåg att jag skulle somnat om jag lågat kvar. Och nån sovning fanns det då ingen tid till!


Förutom flytthjälp har vi flyttat lite grejer åt oss själva också. Från lgh. Det blev inte mycket, men bättre än inget alls! Ska ju fortsätta med det imorrn också..


Ikväll är det tänkt att vi ska roa oss med att få någon ordning på vardagsrummet. Hyllor ska smällas upp och lite sånt. Kanske... Får se om vi orkar helt enkelt. Dessutom tänkte vi hinna hyra en film. Ja ni läste rätt, vi ska HYRA en film! Vi är nämligen såna där duktiga människor som inte laddar hem film (egentligen beror det på att vi just nu bara har ett mobilt internet).


Sen har vi planer på att ta oss en liten semster när allt lugnat ner sig. Bara vi två, en helg nånstans. Men vad gör man? Vart åker man? Svårt sånt hära. Vi får gärna några förslag! ;)


Imorrn har det gått ett år. Ett helt år sedan det blev vi! Ett underbart år, och vi hoppas på många många fler!


EMELIE + DANIEL = <3

Av Emelie och Daniel - 3 december 2010 20:48

Det blev inte hela huset, men vissa delar iaf! :)


Vi börjar med köket...

Taget från hallen. Har sytt gardinerna själv.. Så jädra illa vart det ändå inte! ;)


Och från andra hållet. Fortfarande lite rörigt...


Och sen hallen mot trappan då..

 

Sa ju att den inte var den vackraste.


 


 


 

Den blivande tv:hörnan till barnen.


 

Korridoren! Lite mörkt kanske, men det var inte direkt ljust ute heller!


 

In mot vårt 60-tals badrum :) (det saknas ännu en liten tröskel här)


Och det helt underbara sovrummet.

Med lite hyllor och tavlor på väggarna så kommer det bli grymt! :D


Det vart kanske inte så många bilder, men det är som himla mycket kvar att göra på de flesta ställena också innan man vill visa liksom ;)

Är man väldans nyfiken så får man komma hit och kika!




Av Emelie och Daniel - 3 december 2010 09:31

Är hemma med dottern idag. Ganska mysigt, men man blir som av med an massa dyrbar tid som skulle ha lagts på annat.

Nåja, idag ska vi börja med att roa oss med att städa upp efter elektrikern. Det ligger kabelstumpar typ överallt.

Sen om vi får nån ordning på stället så blir det förhoppningsvis en liten fotografering av insidan på huset! :D

Så ikväll kanske det kommer upp lite bilder!


På tal om fotografering. Jag är taggad som få till att ta tag i det sista rummet som ska bli kontor/studio. Men det var det rummet som vi valde att vänta med så det är väl bara att göra som vi sagt, dvs vänta lite..


Av Emelie och Daniel - 2 december 2010 12:42

Jajamen. Så är det! Det dundrar och har sig här på övervåningen, bankas och borras.

Elen är alldeles strax klar. Vilken minut som helst kommer han ner och säger att han är färdig. Rätt skönt!

Han skulle kommit igår egentligen, men så blev det inte. Han fick två frusna vattenledningar långt åt helskotta härifrån som han var tvungen att prioritera först. För "Ni sitter ju inte i sjön direkt" sa han och skrattade.

Vadå sitter inte i sjön? Vi vill väl kanske slippa ha skarvsladdar liggandes genom hela övervåningen? Gick ju inte att stänga dörrn in till sonens rum pga sladden!

Nä men, klart vi inte sitter i sjön. Inte nu längre iaf! Och självklart ska vattenfrysningar prioriteras först. Kan nästan tänka mig hur det skulle vara om VÅRT vatten frös. Nä hövva!


Jag har sytt julgardiner till köksfönstren. Fick låna symaskin av svärmora. Det gick så där. Lite snett och så, men va sjutton. Har ju inte suttit vid en symaskin på, ja jag minns inte när det var sist. Och då var jag garanterat hos mamma och fick hjälp om så behövdes.

Hur snett och vint det än vart så ser det iaf väldans varmt och mysigt ut.

Sen behöver väl inte folk som hälsar på kolla in sömmarna på gardinerna? Om så skulle va fallet åker den som säger något på en smocka! 


Kallt har det blitt också! ca 20 minusgrader mellan varven. Inte skönt!

Dessutom fick ju Daniel stoppa in lite markisolering under hallen då golvet var så kallt där att det rakt gjorte ont i tossingarna om man inte hade tofflor på. Saken gjorde ju inte direkt att det var jättevarmt i rummen heller. Men nu stiger inomhustemeraturen, sakta men säkert :) 

Sen hittade jag också ett hål i ytterväggen. Ett 18 (!!!) mm borrhål som dom dragit antennkabeln igenom. Det var ingen isolering i det hålet. Med andra ord. Det gjorde också att tempen här inne inte var den högsta. Igår tog jag tag i saken. Klippte av sladden, pulade in massor med isolering, helt otroligt vad mycet det går in i ett litet hål i väggen, och spacklade över. Tack och lov så hade vi vitt snickerispackel hemma så det före detta hålet syns knappt, fast jag inte målat över spacklet än ;)


Och vi veeet att ni vill se bilder, men ni får hålla er, ett litet tag till! Vi vill hinna möblera klart och få undan all dynga som ligger och skräpar överallt innan det blir fler bilder. Så håll ut, bilderna kommer. Snart!

Presentation


Vilka är vi då?
Jo, vi är det helt perfekta lilla tvåmanna-teamet med framtidsvisioner som heter duga!

I augusti föll vi pladask för ett gammalt hus, inte så lite gammalt, byggåret var 1801, med ett ganska stort renoveringsbehov och med en helt...

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards