Direktlänk till inlägg 17 april 2011

Soligt, men fan så det blåser!!!

Av Emelie och Daniel - 17 april 2011 16:16

Fy bubblan, det blåser spiken!

Tog en cykeltur med sonen. Det blev nästan tvärnit när det blev motvind.


För övrigt är det väldigt soligt, och bara man hittar lite lä så blir det riktigt varmt!

Inte långt ifrån sommarvärme.


Alla som bor här på vår gata har tinat fram. Det är liv överallt med barn som cyklar, leker, hoppar studsmatta och springer mellan gårdarna. Grannarna har börjat plocka fram grillarna, vilket jag tror att vi var först med.


När man flyttar till ett helt nytt bostadsområde så här så är det lite torrt med grannbarn att umgås med till en början. Spec när det är vinter och termometern visar på -37 grader.


Men igår fann barnen en hel HÖG med grannbarn att leka med. Det bor barnfamiljer i nästan alla hus och alla leker med alla.

Dottern som börjar närma sig 7 år var för första gången igår "ute på byn" själv.

Har börjat inse att jag måste skaffa henne en mobil också. Annars kommer det här aldrig att gå, så många som hon umågs med!

Hennes lillebror (som inte ens fyllt 4 än) blev smått avis på sin syster som fick gå iväg själv och smet därför ensam iväg till grannpojken.  Ingen större skada skedd och det är ju ändå bara nåt enstaka hus imellan och en väldigt otrafikerad väg.

But still!


Det är svårt det här. När alla barn (även de små) får springa fritt mellan grannarna så känner man sig som världens surföräldrar som inte låter sin minsting göra samma sak. Även om det är okej med de andra föräldrarna och det som sagt knappt är någon trafik här så tar det imot.

Hönsmamma? Kanske, kanske inte.. Jag vet inte! Men jag tänker ändå inte låta min 3 åring springa omkring hur som helst. 


Det finns en sak till. Jag älskar vårt hus, så in i bomben! Och husköpet var nog det bästa vi har gjort. MEN!!! Vi bor på gräddhyllan, där dom som är lite finare än alla andra bor. Och dom bor i lite nyare, mycket "finare" och påkostade villor. Vi bor i stans äldsta hus (nej, jag skojar inte!). Byggt 1801.. Och utsidan skriker efter en renovering.

Och det kommer snaaaart!

MEN, jag tycker ändå att det känns lite småjobbigt, eller inte jobbigt kanske men nåt i den stilen iaf. För vi räknar oss inte till dom där lite finare. Tvärtom! Och dessutom har vi det (just nu) fulaste huset på gatan..

En dag ska det här bli det finaste huset på gatan. Bara så ni vet!

Det är vi som sitter på potentialen och dessutom så har vi redan den finaste tomten!


Det kanske verkar som om jag inte gillar våra grannar här nu, men det gör jag verkligen. Dom få jag har haft möjligheten att träffa iaf. Våra närmsta grannar är dom allra sötaste!


Vilket jobbigt långt och egentligen innehållslöst inlägg det blir här nu så det kanske är bäst att runda av och ta tag i krubbtillverkningen!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie och Daniel - 21 juli 2014 21:19

Nu kompisar har vi börjat projekta igen. Friggen har fått ny färg, den var fult gul med vita knutar, men nu är den vit med grå knutar. Mycket bättre så tycker vi.    Sen så stöp vi, bokstavligt talat, över en sommarstuga för ett tag sedan. Ett su...

Av Emelie och Daniel - 16 april 2014 10:47


Ni som känner oss vet att vi har levt under lite press under en längre tid. Jag ställde ett ultimatum på en gravt alkoholiserad och mentalt sjuk släkting, att det var dags att välja. Söka hjälp, eller förlora oss. Den här släktingen valde att reage...

Av Emelie och Daniel - 8 juni 2013 22:42

Hej hej bloggen! Vi har haft lite bloggtorka, så att säga, men nu är det dags för en uppdatering.   För exakt tre veckor sedan började vi riva den gamla altanen, och nu har vi snott ihop en ny. Tänkte därför bara titta in för att fylla på med l...

Av Emelie och Daniel - 27 januari 2013 15:07

Vinter och våra vattenledningar är två saker som man helt enkelt ska försöka låta bli att kombinera så långt det är möjligt.    Första vintern vi hade huset frös vattnet i februari när den sista köldknäppen kom. Det var då lite mer än 30 minusgra...

Av Emelie och Daniel - 4 november 2012 18:33

Som rubriken lyder. I helgen har vi haft spökfest. Eller vi och vi, Julia har. För länge sedan började hon tjata om att få ha en liten fest. Och lagom tills vi fått både hål i huvudet och blödande öron så slog vi till och bjöd in några tjejer. ...

Presentation


Vilka är vi då?
Jo, vi är det helt perfekta lilla tvåmanna-teamet med framtidsvisioner som heter duga!

I augusti föll vi pladask för ett gammalt hus, inte så lite gammalt, byggåret var 1801, med ett ganska stort renoveringsbehov och med en helt...

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards