Alla inlägg under november 2010

Av Emelie och Daniel - 16 november 2010 21:05

Vi grejar och grejar men det syns nästan ingenting!

Dessutom har ju Daniel varit ordentligt sjuk och jag har nåt som legat och inte riktigt velat bryta ut. Men idag så!

For bort till huset efter att middagen var avklarad och så, slipade lite medans Daniel skulle lägga dom sista bitarna golv i hallen uppe. Sen vill lovas att jag var trött!

Daniel fick skjutsa hem oss (mig och barnen) och sedan åka tillbaka själv för att göra det sista som han inte hann med. Tur det inte är långt dit bort. Typ en kvart, kanske 20 minuters promenadväg om man lunkar på i halvlångsamt tempo.

Nu vill jag vara stendö i en dag, eller kanske två, för att sedan vara fit for jobb igen till helgen. Patrik kommer ju och hjälper oss. Då kan man inte va sjuk heller!


Det är faktiskt liiiite frustrerande när man jobbar och sliter som ett tok och det egentligen inte syns. Men det är underarbete och sånt tar tid, så in i norden vilken tid det tar! Och bara det är gjort så går det ju fort allt det där andra.. Eller inte fort kanske, men fortare!


Vi satt härom kvällen och ränkade på hur mycket tid vi lägger ner på att hålla på med renoveringarna just nu.

Jag kom upp i 48 timmar och Daniel i 28 (i veckan!!!), och då har vi ändå varsinna heltidssysselsättningar som går före och två små barn som behöver uppmärksamhet. Dessutom så har vi räknat bort tiden för tilllagning av middag. Ja självaste ätningen också för den delen.. För den som kan åtminstone lite matte, har en ynka liten susning om vad det innebär att ta hand om ett barn (här finns det två), gör något först på heltid, och sedan fortsätter med typ en heltidssysselsättning till, på kvällstid, och så himla mycket mer. Den som har någon form av hjärna borde förstå att det här skulle ta knäcken på vem som helst!


Hur som haver, nu har jag fått klaga lite och det är dags att återgå till det vanliga, positiva tänkandet!

Hur lite det än syns, och hur trötta vi än är, så är det inte mycket kvar nu.

Det är bara att bita ihop, lite lite till! För snart snart snart får vi andas ut och se vilket grymt bra arbete vi har gjort.


Daniel, jag är så glad att det är just dig jag får göra det här med! Jag älskar huset, och dig!!! Hur trött och grinig jag än blir ibland..


Näe, gottfolk! En sjuhelsikes varm dusch. Sen blire sängen!

Av Emelie och Daniel - 14 november 2010 20:51

.. På det där med att uppdatera!

Det har ju ändå hänt lite grejer i huset igen och inflyttningen närmar sig med stormsteg!


Under helgen har vi fått vårt sovrum gjort. Så jädra fint det blir! Dom grönbruna strukturtapeterna med päls har fått ny färg. Taket har målats och alla lister med. Det har blivit matt mörkblått och en vit fondvägg. Fonden var egentligen menad att bli grå med någon form av blommönster, men vi ångrade oss när vi stog och grundade väggarna. Vitt vart så grymt fint så det vart några extra lager med vitfärg istället. Tapeten har ju ett stort lurvigt medaljongmönster som verkar vara det rätta just nu, så vi är nog ganska "inne" då ;) Och öppenspisen i sovrummet ska nog till att bli svart.


Dessutom tog vi oss en IKEA tripp idag. Skulle handla sovrumsmöbler. Säng, byrå, avlastningsbord, lampor mm. ALLT fanns.. Utom själva sängen!!! Tråkigt.. Den får beställas hem från internet istället. Himla bra påhitt det där internetet!


Förutom vårt sovrum så har stommarna till köksskåpen fått ny färg. Invändigt iaf! Korridorens + hallen på övervåningens golv är snart färdiglagt och den där fondväggen vi pratat om att vi ville ha i slutet av korridoren är uppsatt.

Så snart snart snart är övervåningen helt klar! Vi behöver bara ragga tag i någon som kan hjälpa oss med listerna så vi kan ta hem elektrikern för att dra in elen där uppe nångång! Någon som känner sig manad att sätta lite list? Eller träffad kanske? ...Patrik? ;)


Av Emelie och Daniel - 11 november 2010 15:42

Vi är sjuka, igen!!! Därför står det lite stilla på renoveringsfronten just nu. Vi gör bara det vi orkar, dvs nästan inget alls.


Vi har iaf satt upp fågelhuset och domherrarna har redan hittat dit. Kan ju vara mysigt att sitta och äta frukost och ha fåglarna sittandes precis utanför köksfönstret?! Måste lära mig att gilla fåglar! Så länge det bara är småfåglar går det bra men så fort det kommer till fåglar som är i duvstorlek och uppåt så blir det nästan lite jobbigt..


Nu blir det middag här! TJING!


Av Emelie och Daniel - 7 november 2010 21:34

Nu är det länge sedan det uppdaterades med lite bilder.

Så här kommer några!


Korridoren ser nu mer ut så här. Inte mycket göra kvar här nu :)

 


Och vardagsrummet är ett valv fattigare men en jätteöppning rikare istället :)

 

Sen vidare till idag...

Den första snön kom! :D

 

Och den nya postlådan piffades till.

 

Medans Daniel jobbade tog jag mig en välbehövlig vila vid sidan av det halvlagda golvet...

 

Vad gör du???

 

Mäter!!!

 

Sen passade vi på att mysa in det nylagda govlet, dottern tog en bild :)

 


Vad som hunnits med idag är:

* Åkt runt halva stan i jakt på en lampa som inte följde med när rörelsedetektorgrunkan inhandlades, för att sedan inse att det var stängt överallt.

* Vi gjorde dollarstore! :D

* Pimpat postlådan

* Gjort underarbetet till den "vanliga" hallen på övervåningen

* Smällt upp väv på samma ställe

* lagt allt golv i dotterns rum, förutom den sista lilla biten som ska läggas imorrn.

* kramades så fort tillfälle gavs

Och mycket mycket mer... Som fika till exempel. Inte att förglömma! Och middagspaus också.


Det drar ihop sig. Imon några veckor bor vi där! :D


Av Emelie och Daniel - 5 november 2010 18:33

Har slitit som ett djur hela dagen med att få korridoren färdig och har lyckats ganska bra faktiskt. Så bra att tom det första lagret färg har kommit upp :)


Samtidigt har valvet nere slagits igen, woohoo!!! Och väggen där öppningen skulle bli är färdiguppkapad :) Känns skönt! Nu är det mest bara småpiffs kvar att göra,typ sånt som att måla överallt i resten av huset, och lägga nytt golv, också det nästan överallt.


Nu har vi varit hemma för lite intag av middag så färgen i korridoren får torka ifred.

Sen när barnen somnat lämnar jag dom och Daniel hemma och springer över till huset för att måla varv nummer två. Vill ju bli färdig någon gång så vi kan börja på nästa ställe där uppe. Dvs den "vanliga" hallen.


Har också bestämt oss för att spara den sköna tapeten i vårt sovrum. Strukturen är ju helt grym! Den ska bara få lite ny färg, för som den är nu, grön och brun, nej oooh nej!


Tänkte passa på att ta lite bilder nu ikväll också så ni får se hur grymt det blir! ;)


Nåja, nu lite vila på maten innan pluttarna ska i säng!


Tjingeling!

Av Emelie och Daniel - 4 november 2010 12:58

Ja igår blev det inte allt för mycket gjort för oss i huset. Det målades ett varv i dotterns sovrum, och ett varv i taket i sonens.

Sen blev det en tur till sundsvall för att skaffa massa färg till bland annat vårt sovrum, hallen nere och köket + hur mycket vitfärg som helst! Med oss hem hade vi väl ca 200 kilo färg! Det är ohyggligt mycket! Men men, ska alla rum målas så...

Kikade också på lite tapeter. Vilken djungel det finns!! I änden av korridoren är det en liten obetydlig vägg där vi skulle vilja ha en fond med en rejäl klick färg, gärna nåt lite extremt. Men väggen är så liten. Det är ju snetak så den är bara ca 160 hög och 140 bred så dom här tapeterna med jättefläskiga mönster skulle nog inte bli så snyggt. Men vi hittade faktiskt en medaljongtapet som var grymt snygg! Den hade silverbotten och ljust turkosa medaljonger.

Det här tål att tänkas på. Man ska ju stå ut med det ett tag också så det får inte vara nåt som man blir less på direkt.


Nu ska jag snart bege mig till huset igen. Måla lite mer tak, och sedan tänkte jag försöka börja med vävningen av korridoren :) 


Vi vill flytta in, och det nu!!!


Av Emelie och Daniel - 3 november 2010 09:44

Som vanligt så är det någon som inte riktigt får till det där med rubrik..

Men vem behöver rubrik liksom?


Vad fick vi gjort igår då?

Vi vävde klart i dotterns rum, målade den vägg som vi vävt kvällen innan. Tyvärr så är det 24 timmars torktid på väggarna efter att man slängt upp väv..

Vi slipade taket i hallen/korridoren och spackade lite mer där det behövdes, målade också taket i sonens rum.


Dessutom har vi en hantverkade som håller på och sätter igen valvet på nederväningen. Skönt! Fattar seriöst inte hur man en gång kunde tycka att det var snyggt med valv?! Men nu är det snart borta iaf och den väggen där den andra dörren i till v-rummet sitter, ska kapas upp och göras en större öppning i. Nu ska det bli öppet och ljust. Det gillar vi! :)


Så här ser man ut när man har slipat. Himla söt tycker jag ;)

 

Och så här...

 

Dags för målning..

 


Målning... :)

 


Dottern fick oss att ställa upp på bild tillsammns.

 

och igen..

 



Av Emelie och Daniel - 2 november 2010 13:01

Igår var vi som sagt till stallet och red lite. Mycket roligt!


Sen bar det av ut till huset. Vi lånade med oss svägerskan, vi kommit fram till att vi utgör ett grymt bra team hon och jag när vi jobbar tillsammans. Fort går det, och fint blir det också!

Inte för att skryta eller så (jo kanske lite), men jisses vad vi är bra på det där med att väva väggar! Härom dagen gjorde vi ju ett helt rum på nolltid. Dessutom hade vi varit smarta och köpt armeringsväv, vilken enligt damen i färgaffären inte behövde något underarbete. Första rummet hade vi ju slitit som några tok med för att få väggarna fina, ingen hade ju talat om för oss det hon sa. Andra rummet hade vi också lagt ner lite tid på underarbete, men inte alls lika mycket. Det var ju inte fullt lika illa heller. Vilket som.. Igår skulle vi då ge oss på det där med vävning igen. Tapeterna som satt löst hade vi rivit bort och sedan slipat ner dom kanter som fanns. Så skulle väven upp. Schlopp sa väggen när limmet kom på, och ALL tapet bokstavkligen ramlade av väggen. Och då satt den tapeten ändå fast innan!?

Det var bara att ställa sig och riva och göra om allt från början.. Skitkul! 3 våder väv hann vi få upp på hela kvällen.. Jah!

Kul hade vi iaf. Tur det inte var så många som hörde oss där, när vi ylade till lejonkungens låtar. Fönstren var iofs öppna och det är som ganska nära till grannarna. Fast det kanske är lika bra att dom vänjer sig ;)


Självklart åker vi ut idag igen och hoppas på att vi hinner väva klart det där andra rummet så vi kan måla imorrn!


Presentation


Vilka är vi då?
Jo, vi är det helt perfekta lilla tvåmanna-teamet med framtidsvisioner som heter duga!

I augusti föll vi pladask för ett gammalt hus, inte så lite gammalt, byggåret var 1801, med ett ganska stort renoveringsbehov och med en helt...

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29 30
<<< November 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards